Продължават приятните емоции на зимната пързалка в Сливен. Сесия с

...
 Продължават приятните емоции на зимната пързалка в Сливен. Сесия с
Коментари Харесай

Има траен интерес към ледената пързалка в Сливен и редовни посетители на различни възрасти

 Продължават приятните страсти на зимната пързалка в Сливен.

Сесия с професионален фотограф могат да завоюват постоянните й гости. За задачата е належащо феновете на кънките да си създадат фотоси пред един от занимателните постери на входа с надписи „ Разчупи всекидневието и в студените дни “, „ Изпързаляй приятелите си тук “ или пред нарисуваната огромна рамка за фотоси „ Усмивка, фотография, ЩРАК! “. Любителските фрагменти се изпращат на фейсбук страницата „ Ледена Пързалка Сливен “, с посочен телефонен номер за връзка. Снимките се изпращат до 15 декември, а на 16-ти ще бъде изтеглен спечелилият.

 Това е единствено една от изненадите на ледената пързалка тази зима в Сливен. Освен прелестното ледено шоу, което гледахме при откриването, на 17 декември сутринта ще се играе хокеен мач, а на 20 декември ще се проведат безвъзмездни уроци за начинаещи, без значение от възрастта.

Ледената пързалка работи на 6 сесии денем, всяка – по час и половина. В ранните часове нормално идват родители с дребни деца и възпитаници от главния стадий на образование. Най-много фенове на зимните кънки се събират след 18,30  и 21 часа. „ Тогава дружно се пързалят и младежи, и възрастни. На една сесия се събират над 30 души, от време на време – и повече. Има дълготраен интерес. Спад в визитите, спрямо предходната година, да вземем за пример, няма “, оповестиха чиновници, обслужващи оборудването. Сред феновете на кънките към този момент има хора на възраст над 60 години и деца на 4 година

Достъпът до пързалката е безвъзмезден за тези, които имат лични кънки. Останалите заплащат наем за кънки от 8 лв.. Предвидени са отстъпки за постоянните гости – 35 лв. е таксата за кънките при 5 визити и 60 лв. – при 10, с което таксата пада на 6 лв..

 „ В Сливен цената е най-ниска в страната. Няма пързалка, която да е над 300 квадратни метра и да е с такава такса за кънките. Винаги тук сме държали най-ниската цена. В един от огромните градове, където оборудването е от 450 квадрата, посетителите заплащат 9 лв., а в столицата, където пързалката е в внушителните 3 600 кв м – над 20 лева “, сподели Ивайло Иванов – притежател на компанията.

 Съоръжение във формата на пингвин оказва помощ на начинаещите деца да се оправят при първите занимания на леда. През този сезон оградата на пързалката е в допълнение укрепена поради вятъра.

Първата ледена пързалка в Сливен беше инсталирана през 2018 година и зарадва жителите на града, изключително най-малките. Тогава оборудването беше с размери от 20 на 15 метра, само че тези, които тогава обуха кънките за първи път, през днешния ден към този момент показват умения на атракцион от 600 кв. м. „ За монтирането на сходно комплицирано оборудване са нужни избрани умения, сериозна подготовка за поддръжката му и огромен, еднакъв терен “, споделя Иванов. Община Сливен е сключила контракт с неговата компания „ Тийм Груп България “ ЕООД – Стара Загора за над 29 хиляди лв. посредством непосредствено възлагане за период от средата на септември до началото на месец март. Договорът включва доставка, монтаж, наемане, техническо обслужване и ремонт на мобилната ледена пързалка.  По думите на Иванов неговата компания и още три други, обслужват мобилните пързалки в страната и поемат друг товар от дейностите.

 Разказва, че доста деца от Сливен са се научили да се пързалят на леда и към този момент са постоянни клиенти. Някои към този момент имат лични кънки и заниманието за тях е гратис. Има случаи, в които деца доста желаят да се научат, само че родителите им се опасяват да не паднат и предават своята нерешителност на децата.

 „ Ледената пързалка е отлично тестване за характера. Карането на кънки върху лед е умеене за баланс. Който е със мощна душeвност, се научава и идва доста пъти по-късно. Останалите пробват, само че след това се отхвърлят. Някои родители слагат преграда на децата си, а други се учат и карат дружно с тях “, сподели още Ивайло Иванов. Той е впечатлен от майка на дете от Сливен, която всяка година провежда на пързалката празник на детето си за рождения му ден.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР